Jordy, Dudok Horeca Groep

"Ik wil me nuttig voelen geef mij maar een volle wijk"

Bij Dudok voelt het elke dag alsof je deel uitmaakt van iets bijzonders. Of je nu in de patisserie, horeca of bij onze events aan de slag bent.

Jordy is 19 jaar en werkt sinds de zomer van 2024 bij Dudok. Zijn avontuur begon met een stage, maar al snel wist hij dat hij wilde blijven. “Ik was nog nooit bij Dudok geweest, terwijl het in Rotterdam natuurlijk superbekend is. Toen ik op gesprek kwam, was ik meteen enthousiast. Tijdens mijn stage heb ik van alles gedaan: runner, bediening, zelfs barista. Zo heb ik overal een beetje meegekeken.”

De horeca is voor hem vertrouwd terrein: al vanaf jonge leeftijd werkt hij in de afwas, later in de keuken, achter de bar en in de bediening. Toch viel hem bij Dudok meteen iets op. “Hier werken we heel modern met schermen en handhelds in plaats van bonnetjes en printjes. Dat maakt alles veel sneller en er worden minder fouten gemaakt. Dat geeft rust en zorgt ervoor dat je je beter op de gast kunt richten.”

 

Teamgevoel en structuur

Wat Jordy vooral aanspreekt, is de combinatie van gezelligheid en goed georganiseerde processen. “Qua beleid is het hier echt goed geregeld. Pauzes, structuur, alles is netjes en duidelijk. Dat zie je niet vaak in de horeca. En tegelijk is het hier altijd druk en gezellig. Je krijgt energie van de gasten en van je collega’s. Natuurlijk ben je moe na een lange dag, maar het is geen vermoeidheid waar je op leegloopt. Je gaat met een goed gevoel naar huis.”

Het team is voor hem de belangrijkste reden om bij Dudok te blijven. “Het allerleukste vind ik mijn collega’s. Je komt binnen en meteen is het: hé, hoe is het? We helpen elkaar, lachen samen, en na werk drinken we regelmatig nog een sluitdrankje. Dat geeft zo’n fijne sfeer. Het belangrijkste vind ik dat je met plezier naar je werk gaat.”

 

Uitdaging en groei

Als horecamedewerker pakt Jordy graag de drukte mee. “Ik wil me nuttig voelen. Drie tafels lopen vind ik niks, dan blijf ik liever thuis. Geef mij maar een volle wijk, lekker knallen. En als mijn wijk rustig is, help ik gewoon mijn collega’s. Daar krijg ik energie van.”

Voor de toekomst ziet Jordy zichzelf graag doorgroeien naar een leidinggevende rol. “Assistent-floormanager of floormanager lijkt me zeker een mooie uitdaging! Die extra verantwoordelijkheid spreekt me aan, maar dan wel op mijn eigen manier. Ik vind het leuk om het gesprek aan te gaan met collega’s en samen een team verder te brengen.”

 

Trots en hoogtepunten

Het moment waarop Jordy zich écht thuis voelde bij Dudok, was Koningsdag. “Ik ben iemand die eerst de kat uit de boom kijkt. In het begin werkte ik maar één dag in de week. Maar op Koningsdag was het druk, iedereen in oranje shirts, Hollandse muziek, lachen en zingen. Ik voelde me helemaal mezelf en sindsdien heb ik echt mijn plek gevonden. Dat is tot nu toe mijn mooiste herinnering.”

Jordy

Horeca medewerker

Kom jij ons team versterken?

Heb je vragen over onze vacatures of wil je wat meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op.

Ezra Bouwense, Corporate Recruiter

Vacatures

uitgelichte vacatures

Zelfstandig werkend kok – Dudok Rotterdam

Dudok Rotterdam

Rotterdam
Solliciteren kan t/m 28-11-2025

Wat ga je doen? Als zelfstandig werkend kok ben jij verantwoordelijk voor het zelfstandig bereiden van gerechten volgens recept en planning. Met oog voor detail en een hoog werktempo zorg je voor smaakvolle borden die voldoen aan onze kwaliteits- en hygiënenormen. Je werkt in een energiek en hecht keukenteam en…

Verkoopmedewerker – Patisserie Utrecht CS

Dudok Patisserie Utrecht CS

Utrecht
Solliciteren kan t/m 28-11-2025

Wat ga je doen? Als Verkoopmedewerker Patisserie ben jij het visitekaartje van onze winkel. Jij zorgt ervoor dat klanten zich welkom voelen en dat alles op rolletjes loopt, vanaf het openen van de winkel in de vroege ochtend tot het netjes afsluiten aan het eind van de dag. Jouw taken…

Q&A

Korte Q&A met Jordy

Na een dag vol koffie, taart en gezelligheid blijft er altijd tijd over voor een kort gesprek. We vroegen Jordy om een paar snelle vragen te beantwoorden over het werken bij Dudok en zijn favoriete momenten tot guilty pleasures.

Wat is je favoriete Dudok-taart?

Mijn favoriet is toch wel de red velvet. Lekker met die witte chocolade en een beetje slagroom erbij om het af te maken.

Het team, de doorgroeimogelijkheden die er zijn, en dat Dudok groter is dan alleen de locatie waar je werkt. Het management leert je echt kennen door evaluatiegesprekken en een-op-een momenten.

Het sluitdrankje samen met z’n allen: napraten over de dag, samen lachen en de gekke dingen bespreken die zijn gebeurd. En natuurlijk de middagspits van 11.00 tot 15.00 uur, dat vind ik de leukste uren van de dag.