Farzaana, Operationeel Manager

"Geen dag is hetzelfde"

Werken bij Dudok is nooit hetzelfde. De ene dag begeleid je een nieuw team, de volgende dag sta je zelf op de vloer.

In 2022 begon Farzaana haar avontuur bij Dudok. Niet in een leidinggevende functie, maar als medewerker winkelverkoop in de patisseriewinkel van Dudok Den Haag. Na jaren op kantoor te hebben gewerkt als intercedent was ze toe aan iets nieuws: meer contact met mensen en de kans om bezig te zijn met werk waar ze affiniteit mee heeft, bakken. “Toen ik de vacature voorbij zag komen, voelde dat meteen goed. Dit is wat ik wilde doen.”

Wat begon als medewerker winkelverkoop, groeide in een sneltreinvaart uit tot veel meer. Al snel maakte Farzaana de overstap naar een van de patisseriewinkels in Rotterdam, waar ze fulltime aan de slag ging. Binnen een half jaar werd ze assistent filiaalmanager en niet veel later filiaalmanager van de nieuwe winkel op de Meent. Toen Dudok uitbreidde met Berkel en later Utrecht Centraal, kreeg ze opnieuw een kans om te groeien: collega’s inwerken, nieuwe winkels openen en teams begeleiden. Inmiddels is ze operationeel manager en kent ze bijna elk teamlid in onze filialen persoonlijk.

 

Groeien bij Dudok

Het was niet één groot moment waarop Farzaana besloot te willen doorgroeien, maar juist de vele kansen die voorbij kwamen. “Toen ik zag hoeveel vertrouwen mijn manager en collega’s in mij hadden, wist ik dat ik een rol kon spelen in de groei van Dudok Retail.”

Die ontwikkeling ging volgens haar bijna vanzelf: stap voor stap ontdekken wat ze in zich had en dat verder uitbouwen. “Het voelde heel natuurlijk. Alsof het zo moest zijn.”

 

Afwisseling en verbinding

Als operationeel manager geniet Farzaana het meest van de variatie. Geen dag is hetzelfde: de ene keer lost ze een uitdaging op in Rotterdam, de volgende dag staat ze op Utrecht Centraal of in Berkel. Maar bovenal hecht ze veel waarde aan de band met collega’s. Ze maakt bewust tijd om mee te draaien op de vloer, een praatje te maken en zichtbaar te zijn. “Ik wil dat mensen mij makkelijk kunnen benaderen. En ja, ik kan streng zijn als dat nodig is, maar vooral wil ik dat collega’s voelen dat ze bij mij terecht kunnen.”

 

Succesmomenten

Trots is ze op de groei van de afgelopen jaren, niet alleen van zichzelf, maar ook van de teams die ze heeft begeleid. “De grootste successen zitten soms in kleine dingen. Een nieuw team dat goed ingewerkt start, een winkel die vanaf dag één draait alsof het er altijd al was, dat geeft voldoening.”

 

Balans tussen werk en moederschap

Onlangs werd Farzaana moeder. Na haar zwangerschapsverlof is ze weer volop aan de slag. “Het is fijn om weer Farzaana te zijn, niet alleen mama. Ik dacht dat het zwaar zou zijn, maar zodra ik op werk stond dacht ik: laat maar komen! Het geeft energie.” Haar advies aan andere moeders: zoek vooral iets wat bij je past en energie geeft. Dan is de balans vanzelf makkelijker te vinden.

Farzaana

Operationeel Manager

Kom jij ons team versterken?

Heb je vragen over onze vacatures of wil je wat meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op.

Ezra Bouwense, Corporate Recruiter

Vacatures

uitgelichte vacatures

Banketbakker – Bakkerij

Dudok Patisserie (bakkerij)

Barendrecht
Solliciteren kan t/m 28-11-2025

Wat ga je doen? Voor onze ambachtelijke bakkerij zijn wij op zoek naar een ervaren Banketbakker met oog voor detail en liefde voor het vak. Jij hebt een belangrijk aandeel in het maken van onze heerlijke taarten, koeken en andere lekkernijen, precies volgens onze vaste recepten en ambachtelijke werkwijze. Samen…

Medewerker Artiestenfoyer – Dudok aan ’t IJ (Muziekgebouw)

Dudok aan het IJ

Amsterdam
Solliciteren kan t/m 31-10-2025

Wat ga je doen? Heb jij een passie voor gastvrijheid, houd je van lekker eten én wil je werken in een unieke culturele omgeving? Kom dan het team van Dudok aan ‘t IJ versterken als cateringmedewerker in de artiestenfoyer van het Muziekgebouw. In de functie van cateringmedewerker verzorg je dagelijks…

Q&A

Korte Q&A met Farzaana

Na een dag vol koffie, taart en gezelligheid blijft er altijd tijd over voor een kort gesprek. We vroegen Farzaana om een paar snelle vragen te beantwoorden over het werken bij Dudok en zijn favoriete momenten tot guilty pleasures.

Wat is je favoriete Dudok-taart?

Voor mijn zwangerschap hield ik eigenlijk helemaal niet van zoet maar sinds mijn zwangerschap ben ik ineens van zoetigheden gaan houden. “Mijn favoriet? De passievruchtkwarktaart en, als het seizoen er is, de stoofperenrondo.”

Voor mij is het antwoord eenvoudig: de mensen. “De collega’s, de afwisseling en het gevoel dat je samen ergens voor staat.

Laat altijd weten dat je ambities hebt. Spreek uit dat je meer wilt, wees proactief en laat zien dat je ervoor gaat. “Bij Dudok wordt dat gezien en krijg je de kans.”