Reserveren

Welkom bij Dudok! Onze collega’s staan vol enthousiasme voor u klaar! Wij stellen altijd een aantal plekken beschikbaar voor reserveringen, maar willen daarnaast ook graag de ontmoetingsplek van de stad blijven, zoals u dat van Dudok gewend bent.

Nadat u een reservering heeft geplaatst ontvangt u een bevestiging van uw reservering in uw e-mail inbox. Heeft u vragen over uw reservering, dan kunt u contact opnemen met de vestiging.

- Ons verhaal -

Het begon allemaal 32 jaar geleden, aan de Meent in Rotterdam…

Flanerende Rotterdammers, volle terrassen en hippe boetieks, dat is het straatbeeld van de Meent anno nu. Toen het voormalige Nationale Nederlanden pand op de Meent in 1990 te huur werd aangeboden was dat wel anders, maar de lichte, hoge ruimte was precies wat de grondleggers van Dudok in gedachten hadden voor een nieuwe horecazaak. Een statig grand café vol reuring zoals je die in Parijs zag. Na een flinke verbouwing opende Restaurant Brasserie Café Dudok in 1991 haar deuren, vernoemd naar de gelijknamige architect van het gebouw: Willem Marinus Dudok.

Dudok is voor iedereen

Al snel was Dudok een begrip binnen Rotterdam. Niet alleen vanwege de veel geroemde ruimte, maar ook door een eigenzinnige mix van gasten. Dudok was één van de eerste horecazaken waar gasten van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat binnen konden lopen. De dag starten aan de leestafel met een krant en een goede kop koffie, of de werkweek afsluiten onder het genot van een ijskoud biertje: Dudok is voor iedereen! Een warme plek die mensen van alle rangen en standen samenbrengt. Jong en oud, winkelend publiek, zakenlieden en studenten, artiesten, werklozen en ambtenaren.

De iconische appeltaart
Bij Dudok werden taart en brood in de eigen keuken gebakken. Het duurde niet lang voordat gasten vroegen of ze zo’n ‘stukkie taart’ mee naar huis mochten nemen. Een deel van het restaurant maakte plaats voor een patisserie, waar de appeltaarten als warme broodjes over de toonbank gingen. Inmiddels worden de taarten daar allang niet meer gebakken, die komen nu bij de bakkerij in Barendrecht uit de oven. Het assortiment is behoorlijk uitgebreid met onder meer de chocoladetruffeltaart, wortelnotentaart en de favoriet van vele: red velvet taart mét wit chocoladeschaafsel.

Dudok anno nu
Al ruim 31 jaar bestaat Dudok in zijn oorspronkelijke verschijningsvorm. Er is niets veranderd, maar toch ook heel veel. Inmiddels is de Dudok Horeca Groep uitgegroeid tot een toonaangevend bedrijf in de hospitality-, evenementen- en horecabranche. Naast het iconische pand aan de Meent zijn er inmiddels drie andere locaties geopend in al even bijzondere panden: Dudok Den Haag, Dudok Arnhem en het jongste Rotterdamse zusje In Het Park, aan de voet van de Euromast. Ieder met hun eigen karakter, maar toch herkenbaar: hoge en lichte ruimtes, vaak met industriële elementen, maar vooral ontworpen met respect voor het oorspronkelijke pand.

Dudok Rotterdam

Dudok Rotterdam is waar ons avontuur begon! Hier openden wij ruim 31 jaar geleden onze deuren op de Meent. Lees snel meer over deze locatie of bekijk de menukaart.

Patisserie

Naast onze Café Brasseries bakken wij natuurlijk nog altijd de lekkerste taarten in onze eigen bakkerij. Bekijk de website van Dudok Patisserie om al onze heerlijke taarten te bestellen, af te halen of bij u te laten bezorgen!